Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prostego dania, które jednakże smakuje bardzo dobrze. To kieszonki schabowe faszerowane pieczarkami. Polecam!
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2617
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20112
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 710
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7140
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2617
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20112
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 561
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 710
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7140
Składniki
Kotlety schabowe cienko rozbijamy tak, aby miały równomierny owalny kształt
Cebulę drobniutko siekamy i szklimy na 2 łyżkach oleju. Następnie dodajemy do niej obrane i drobno posiekane pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem. Smażymy aż do całkowitego odparowania płynu spod pieczarek
Każdy płat schabowego solimy i oprószamy pieprzem, a następnie na jedną połówkę nakładamy 1/4 farszu pieczarkowego zostawiając wolne brzegi
Kotlety składamy na pół, a brzegi przyklepujemy tłuczkiem do mięsa, aby się złączyły
Kotlety obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce
Smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony