Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kieszonki z łososiem"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 551
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 660
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 170
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 551
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 660
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 170
Składniki
Łososia umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Włóż do miski, oprósz solą, skrop sokiem z cytryny i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Szpinak rozmroź. Rozgrzej olej, włóż szpinak i smaż na małym ogniu, aby odparował nadmiar płynu. Dodaj zmiażdżony czosnek. Przypraw szpinak solą oraz pieprzem.
Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkuj. Pokrój na kwadraty lub prostokąty. Na każdy kawałek połóż porcję szpinaku, łososia, nakryj szpinakiem. Zwiń, zlep brzegi.
Blachę wyłóż folią aluminiową. Lekko ją posmaruj. Ułóż kieszonki. Każdą posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 min w temp. 190°C. Podaj na gorąco, np. z bulionem albo jako gorącą przekąskę.
Porcje 15 45 min Cena 1,80 zł Kalorie 290 kcal
Katarzyna Łuczak z Gostynina Wlk.Źródło: Takie jest życie