Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops z cukinią faszerowaną"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 808
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 422
Szybka i prosta babka
Odsłon: 90
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 808
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 422
Szybka i prosta babka
Odsłon: 90
Składniki
<strong> Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody</strong>
Nadziewana cukinia: papryki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj papryki, podsmaż.
Cukinię umyj, osusz, odetnij końce. Delikatnie i dokładnie wydrąż miąższ. Napełnij warzy wnym farszem.
Czerstwą bułkę namocz w mleku, odciśnij. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mieloną łopatkę, bułkę i czosnek wymieszaj. Wbij jajka, dodaj musztardę, wyrób. Przypraw solą, pieprzem i maggi. Z mięsa uformuj cienki placek, ułóż cukinię, zawiń, dobrze oblepiając mięsem. Klops obtocz w mące. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż klops ze wszystkich stron. Przełóż do rondla.
Sos: por oczyść, drobno pokrój. Wymieszaj z sosem pomidorowym i pozostałymi z farszu warzywami, przypraw do smaku vegetą i pieprzem. Sosem polej klops. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 40 minut. Podczas duszenia klops kilka razy przewracaj, by z każdej strony nasiąkł sosem.
czas przygotowania 75 min, ilość porcji 8 cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie