Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops z jajkiem w wędzonym boczku"
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37683
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3662
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 27
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37683
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3662
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 27
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Mięso mielone wyrób z cebulą, jednym jajkiem, czosnkiem i kajzerką. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Obierz. Masę mięsną ułóż na papierze do pieczenia, uformuj prostokąt (24 na 10 cm). Wzdłuż na środku ułóż jajka. Boki mięsa załóż do środka, uformuj roladę. Owiń plasterkami wędzonego boczku. Ułóż razem w papierem do pieczenia w formie. Piecz 45-50 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie