Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klops z papryką i bazylią"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Bułkę namocz w mleku. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułkę oraz cebulę. Wbij jajko. Dołóż musztardę. Wsyp tartą bułkę oraz słodką paprykę sól i pieprz do smaku. Masę dobrze wyrób.
Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. W foremce na przemian ułóż porcje mięsa, kawałki papryki oraz listki bazylii.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz ok. 75 minut. Przed podaniem udekoruj np. plasterkami kolorowych pomidorów i bazylią. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.Źródło: Naj