Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki a’la gołąbki"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Kapustę płuczę. Liście gotuję ok. 3 min w posolonym wrzątku. Odsączam i zalewam zimną wodą, drobno kroję. Cebule i por obieram, płuczę, siekam. Szklę na łyżce oliwy.
Mięso łączę z cebulą i porem, jajkiem oraz buką tartą, przyprawiam. Dodaję kapustę, wyrabiam. Z masy formuję kulki nieco większe niż orzech włoski.
Smażę na rozgrzanym oleju na złoto ze wszystkich stron. Podlewam przecierem lub dodaję pomidory pelatti. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Duszę pod przykryciem 15 minut. Klopsiki podaję polane sosem .
Porcja zawiera ok. 350 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,80 zł. : ok. 45 min.Źródło: Tina