Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, szybki i łatwy zamiennik gołąbków.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Składniki
Z mięsa, cebuli, kapusty, bułki, jajka i odrobiny wody robimy klopsiki (oczywiście przyprawione pieprzem i solą, ja dodaję też tłuczone w moździerzu ziele ang.), obsmażamy na oliwie.
W osobnym garnku robimy sos. Pomidory zagotowujemy z przyprawami (jeśli używamy przecieru, rozprowadźmy go bulionem, będzie smaczniejsze niż z wodą, tylko wtedy uwaga z solą), na koniec dodajemy śmietanę.
Łączymy sos z klopsikami, jeszcze chwilę gotujemy razem. Jako wariację, można to posypać tartym serem i zapiec. Polecam z kartofelkami i świeżym koperkiem. Smacznego!