Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektywne danie
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112839
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 122
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 279
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 674
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112839
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 122
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 279
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 674
Składniki
Mielone wymieszaj z przyprawami, jajkiem oraz bułką tartą. Dodaj posiekany czosnek i cebulę. Wyrób masę. Dodaj musztardę oraz pokrojoną i przesmażoną na patelni paprykę.
Cukinie pokrój razem ze skórą obieraczką (tak by plastry były cienkie). Ryż ugotuj. Warzywa na patelnię usmaż, dodaj ugotowany ryż i wymieszaj. Porcje mięsa zawijaj w plastry w cukinii i zepnij wykałaczką.
Klopsiki układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zapiekaj 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawaj z mieszanka ryżową.