Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektywne danie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12183
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1522
Składniki
Mielone wymieszaj z przyprawami, jajkiem oraz bułką tartą. Dodaj posiekany czosnek i cebulę. Wyrób masę. Dodaj musztardę oraz pokrojoną i przesmażoną na patelni paprykę.
Cukinie pokrój razem ze skórą obieraczką (tak by plastry były cienkie). Ryż ugotuj. Warzywa na patelnię usmaż, dodaj ugotowany ryż i wymieszaj. Porcje mięsa zawijaj w plastry w cukinii i zepnij wykałaczką.
Klopsiki układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zapiekaj 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawaj z mieszanka ryżową.