Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3055
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 654
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3055
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 654
Składniki
Wszystko oprócz mąki wrzuciłam do malaksera z końcówką do ciast. Wodę także, do mielonego wołowego powinno się ją dodawać aby rozluźnić mięso. Masę wyrobiłam, aż zbiła się w kule i schłodziłam ją.
Klopsiki uformowałam naoliwionymi dłońmi.
Obtoczyłam je w mące.
Usmażyłam klopsiki, dodałam obok pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieniła, zdjęłam ręcznikiem kuchennym nadmiar tłuszczu i zalałam pulpeciki wodą filtrowaną. Rozrobiłam dwie łyżki mąki z wodą i zagęściłam sos. Do sosu dodałam pieprz i sól do smaku. Pogotowałam całość z 15 minut.
Smacznego :)