Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2313
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18061
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2043
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2313
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18061
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2043
Składniki
Wszystko oprócz mąki wrzuciłam do malaksera z końcówką do ciast. Wodę także, do mielonego wołowego powinno się ją dodawać aby rozluźnić mięso. Masę wyrobiłam, aż zbiła się w kule i schłodziłam ją.
Klopsiki uformowałam naoliwionymi dłońmi.
Obtoczyłam je w mące.
Usmażyłam klopsiki, dodałam obok pokrojoną cebulę. Gdy się zrumieniła, zdjęłam ręcznikiem kuchennym nadmiar tłuszczu i zalałam pulpeciki wodą filtrowaną. Rozrobiłam dwie łyżki mąki z wodą i zagęściłam sos. Do sosu dodałam pieprz i sól do smaku. Pogotowałam całość z 15 minut.
Smacznego :)