Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki z brukselką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Składniki
Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi.
Mieloną wołowinę wyrób z czterema łyżkami wody, przypraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj ok. 20 małych klopsików. Olej rozgrzej na patelni, włóż klopsiki, usmaż ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu.
Brukselki oczyść, natnij w kilku miejscach. Ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Osącz. Klopsiki i brukselkę nadziej na patyczki do szaszłyków.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie