Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsiki z brukselką"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2087
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5530
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5548
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2087
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5530
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5548
Składniki
Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi.
Mieloną wołowinę wyrób z czterema łyżkami wody, przypraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj ok. 20 małych klopsików. Olej rozgrzej na patelni, włóż klopsiki, usmaż ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu.
Brukselki oczyść, natnij w kilku miejscach. Ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Osącz. Klopsiki i brukselkę nadziej na patyczki do szaszłyków.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie