Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z kaszy orkiszowej"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Cebulę i marchew umyć, obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na 1 łyżce oliwy.
Warzywa zalać bulionem, ugotować, zmiksować, doprawić, sos zabielić.
Różyczki brokuła ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić, wymieszać z kaszą, utartym serem, jajkami, bułką, doprawić. Z masy formować kule, smażyć na oliwie.
Gotowe pulpety można okrasić skwarkami z podsmażonego boczku, a zamiast sera żółtego dodać wędzony.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium