Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne klopsiki rybne w kremowym sosie koperkowym.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 475
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 475
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Składniki
Bułkę zalewamy wodą, moczymy ok 10 min. (do momentu aż będzie bardzo miękka) i odciskamy z wody.
W garnku podgrzewamy bulion z liściem laurowym i zielem angielskim.
Do dużej miski przekładamy łososia, dodajemy wyciśniętą bułkę, jajko, drobno pokrojoną cebulę i czosnek (możecie zetrzeć na tarce na małych oczkach), 1 pęczek pokrojonego koperku, przyprawę do ryb, sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie mieszamy (jeśli masa klei się do rąk wystarczy je zwilżyć wodą).
Następnie formujemy nieduże klopsiki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy na małym ogniu ok 4-5 min.
W kubku rozrabiamy śmietankę z mąką, dolewamy ok 3 łyżek gorącego bulionu (hartujemy).
Wyjmujemy klopsiki z garnka (łyżką cedzakową) i wlewamy do niego rozrobioną mąkę (gęstość sosu należy regulować dolewaną mąką), chwilkę gotujemy, mieszając, do zgęstnienia sosu.
Do odpowiednio zagęszczonego sosu wrzucamy pokrojony koperek (drugi pęczek), mieszamy.
Z powrotem wrzucamy klopsiki i gotujemy na małym ogniu ok. 10 min., od czas do czasu delikatnie mieszając.