Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki z mięsa wołowego

Klopsiki z mięsa wołowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 10

Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z mięsa wołowego"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Klopsiki z mięsa wołowego

Przygotowanie

  1. Bułkę zalej śmietaną. Kiedy dobrze nasiąknie, rozetrzyj ją na gładką masę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na łyżce masła i 2 łyżkach oleju. Połącz z masą.

  2. Dodaj całe mięso, jajko, sól i pieprz. Wyrób gładką masę. Zwilżonymi dłońmi uformuj z masy mięsnej kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju z dodatkiem 2 łyżek masła.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń