Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki z wątróbką"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 227
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6322
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 101
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1843
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 227
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6322
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dusimy na maśle.
Do cebuli dodajemy umytą, pokrojoną wątróbkę, podsmażamy 2-3 minuty, całość miksujemy z musztardą i bułką tartą.
Mięso mielone łączymy z odciśniętą z mleka bułką, jajkami, przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i tartą gałką muszkatołową. Starannie wyrabiamy na gładki farsz.
Z masy mięsnej formujemy małe placuszki, na każdy nakładamy nieco farszu z wątróbki. Dokładnie sklejamy i formujemy w kulki.
Każdą kuleczkę panierujemy w mące, smażymy ze wszystkich stron i podajemy z makaronem lub z risotto z warzywami, posypane zieleniną.
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji około 2,70 złŹródło: Rewia