Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku. Poczekaj, aż całkowicie namięknie i dodaj odciśniętą do mielonego mięsa. Zmiel w maszynce.
Do przygotowanej masy wbij jajko, dodaj przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystkie dokładnie wymieszaj (najlepiej wyrób rękami). Ufor muj małe klopsiki.
Zagotuj osoloną wodę. Do wrzątku wrzuć klopsy partiami. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj około 15 minut na małym ogniu.
Pod koniec wlej koncentrat pomido rowy i zagotuj.
Klopsy podawaj z sosem na makaronie.Źródło: Telemax