Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna odmiana mielonego, należy pamiętać aby dobrze je doprawić, polecam :-)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336709
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423341
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336709
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423341
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, przełożyć do miski, przestudzić. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć do zrumienienia. Dodać do miski z kaszą razem z jajkiem, mięsem mielonym, solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsy, lekko je spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Z podanych proporcji wyszło mi ok. 8 średnich klopsów. Klopsy najlepiej smakują z sosem pieczarkowym.
Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga