Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna odmiana mielonego, należy pamiętać aby dobrze je doprawić, polecam :-)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11997
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16597
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5348
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11997
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16597
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5348
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, przełożyć do miski, przestudzić. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć do zrumienienia. Dodać do miski z kaszą razem z jajkiem, mięsem mielonym, solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsy, lekko je spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Z podanych proporcji wyszło mi ok. 8 średnich klopsów. Klopsy najlepiej smakują z sosem pieczarkowym.
Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga