Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna odmiana mielonego, należy pamiętać aby dobrze je doprawić, polecam :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11291
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1689
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11291
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1206
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1689
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, przełożyć do miski, przestudzić. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć do zrumienienia. Dodać do miski z kaszą razem z jajkiem, mięsem mielonym, solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsy, lekko je spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Z podanych proporcji wyszło mi ok. 8 średnich klopsów. Klopsy najlepiej smakują z sosem pieczarkowym.
Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga