Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna odmiana mielonego, należy pamiętać aby dobrze je doprawić, polecam :-)
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 695
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 326
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 127
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 695
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 326
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 127
Składniki
Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, przełożyć do miski, przestudzić. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć do zrumienienia. Dodać do miski z kaszą razem z jajkiem, mięsem mielonym, solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsy, lekko je spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Z podanych proporcji wyszło mi ok. 8 średnich klopsów. Klopsy najlepiej smakują z sosem pieczarkowym.
Smacznego :-) P.S. Przepis zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga