Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy mielone z kaszą gryczaną

Klopsy mielone z kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 10904

Dodano:

Odsłon: 2763

Smaczna odmiana mielonego, należy pamiętać aby dobrze je doprawić, polecam :-)

Składniki

  • mięso mielone 30 dag
  • kasza gryczana 10 dag
  • cebula 1 średnia
  • czosnek 1 ząbek
  • jajko 1
  • sól, pieprz, majeranek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Klopsy mielone z kaszą gryczaną

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną ugotować do miękkości w osolonym wrzątku, przełożyć do miski, przestudzić. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć do zrumienienia. Dodać do miski z kaszą razem z jajkiem, mięsem mielonym, solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsy, lekko je spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron do zrumienienia. Z podanych proporcji wyszło mi ok. 8 średnich klopsów. Klopsy najlepiej smakują z sosem pieczarkowym.

  2. Smacznego :-)

    P.S. Przepis zaczerpnięty z Mirabelkowego bloga

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń