Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klopsy w pomidorowej zupie z ryżem"
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 77
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 135
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 600
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 77
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 135
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 600
Składniki
Czas przygotowania 35 minut. Cena porcji ok. 3,50 zł.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękki. Szczypiorek drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę.
Do mięsa dodajemy twarożek, pół pokrojonej cebuli, pieprz, sól, paprykę i dobrze wyrabiamy na gładką masę. Wilgotnymi rękami formujemy niewielkie kulki. Smażymy na rozgrzanym oleju, uważając, żeby się za bardzo nie spiekły. Pod koniec dodajemy pozostałą pokrojoną cebulę i smażymy jeszcze 5–7 minut. Klopsiki przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Do rondelka po smażeniu pulpecików, w którym została cebula, wlewamy bulion, dodajemy rozprowadzony wodą koncentrat, wrzucamy groszek, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i gotujemy 10–15 minut. Do gotującej się zupy dodajemy ugotowany ryż i klopsiki, mieszamy. Rozlewamy na talerze i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Wartość odżywcza porcji 400 kcal Białko 32 g/Tłuszcz 10 g/Węglowodany 43 gŹródło: Rewia