Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste, sycące klopsiki w aromatycznym pomidorowo- oliwkowym sosie. Idealne danie w takie zimowe dni jak dzisiejszy. Polecam Wam gorąco ten przepis.
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, pozostawiamy do wystudzenia. Mięso solimy, doprawiamy pieprzem, łączymy z zimną kaszą. Dodajemy jajka, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Składniki wyrabiamy ręką na jednolitą, zwartą masę. Następnie formujemy małe kuleczki (klopsiki), które obtaczamy w mące. Klopsiki smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Sos: Do rondelka wlewamy zalewę z pomidorów, wrzucamy pokrojonego w półtalarki pora i posiekaną drobno cebulę. warzywa podsmażamy kilka minut, do zeszklenia.
Dodajemy oliwki, koncentrat pomidorowy, suszone pomidory. Wlewamy 200 ml wody. Całość gotujemy na wolnym ogniu 10 minut, następnie blendujemy. Wlewamy śmietankę, podgrzewamy i gotowe.
Klopsiki wkładamy do sosu, podgrzewamy. Podajemy ze świeżym pieczywem, posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Fuzja smaków, słodkie, kwaśne. Najlepiej podawać z ryżem.
Odsłon: 10715
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 27
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 40
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 27
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 40
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy, pozostawiamy do wystudzenia. Mięso solimy, doprawiamy pieprzem, łączymy z zimną kaszą. Dodajemy jajka, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Składniki wyrabiamy ręką na jednolitą, zwartą masę. Następnie formujemy małe kuleczki (klopsiki), które obtaczamy w mące. Klopsiki smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Sos: Do rondelka wlewamy zalewę z pomidorów, wrzucamy pokrojonego w półtalarki pora i posiekaną drobno cebulę. warzywa podsmażamy kilka minut, do zeszklenia. Dodajemy oliwki, koncentrat pomidorowy, suszone pomidory. Wlewamy 200 ml wody. Całość gotujemy na wolnym ogniu 10 minut, następnie blendujemy. Wlewamy śmietankę, podgrzewamy i gotowe. Klopsiki wkładamy do sosu, podgrzewamy. Podajemy ze świeżym pieczywem, posypane posiekaną natką pietruszki. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Dania główne
Burrito
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Krokiety na bogato! Farsz na bazie ziemniaków i twarogu, ale z mnóstwem pyszn...
Odsłon: 28
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 40