Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy wykonane z mielonego mięsa z łopatki wieprzowej, ugotowane w sosie pomidorowym, podane z ziemniakami i ostrą papryczką cherry.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4873
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13233
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5788
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7426
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4873
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13233
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5788
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7426
Składniki
Zmielone mięso doprawiamy pieprzami i solą do smaku, formujemy 6 klopsów. Zagotowujemy w małym garnczku około jeden litr wody. Do wrzącej wody dodajemy sól (do smaku), suszoną włoszczyznę, pastę rosołową i klopsy, gotujemy 30 minut. Po 30 minutach gotowania dodajemy przecier pomidorowy. Całość zagęszczamy robiąc sos, zabielamy śmietaną i jeszcze gotujemy 2-3 minuty. W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane ziemniaki tłuczemy. Gotowe klopsy podajemy z ziemniakami, sosem i papryczką cherry. Natką pietruszki dekorujemy danie. Smacznego !!!