Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy wykonane z mielonego mięsa z łopatki wieprzowej, ugotowane w sosie pomidorowym, podane z ziemniakami i ostrą papryczką cherry.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 28
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6682
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 28
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6682
Składniki
Zmielone mięso doprawiamy pieprzami i solą do smaku, formujemy 6 klopsów. Zagotowujemy w małym garnczku około jeden litr wody. Do wrzącej wody dodajemy sól (do smaku), suszoną włoszczyznę, pastę rosołową i klopsy, gotujemy 30 minut. Po 30 minutach gotowania dodajemy przecier pomidorowy. Całość zagęszczamy robiąc sos, zabielamy śmietaną i jeszcze gotujemy 2-3 minuty. W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane ziemniaki tłuczemy. Gotowe klopsy podajemy z ziemniakami, sosem i papryczką cherry. Natką pietruszki dekorujemy danie. Smacznego !!!