Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy wykonane z mielonego mięsa z łopatki wieprzowej, ugotowane w sosie pomidorowym, podane z ziemniakami i ostrą papryczką cherry.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 144
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 144
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Zmielone mięso doprawiamy pieprzami i solą do smaku, formujemy 6 klopsów. Zagotowujemy w małym garnczku około jeden litr wody. Do wrzącej wody dodajemy sól (do smaku), suszoną włoszczyznę, pastę rosołową i klopsy, gotujemy 30 minut. Po 30 minutach gotowania dodajemy przecier pomidorowy. Całość zagęszczamy robiąc sos, zabielamy śmietaną i jeszcze gotujemy 2-3 minuty. W między czasie gotujemy ziemniaki, ugotowane ziemniaki tłuczemy. Gotowe klopsy podajemy z ziemniakami, sosem i papryczką cherry. Natką pietruszki dekorujemy danie. Smacznego !!!