Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu kluseczki serowe opiekane w maśle i bułce tartej posypane cukrem, idealne na obiad, ciepłą kolację lub dla dzieci.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11397
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11397
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
W misce rozgnieść widelcem ser dodaj jajka, szczyptę soli, cukier waniliowy, śmietanę i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
W garnku zagotuj wodę, ciasto serowe wkładaj do wrzącej osolonej wody za pomocą łyżki ,za każdym razem wkładaj łyżkę z ciastem do wody żeby ciasto lepiej odchodziło. Gotuj około 3 minuty od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej. Na patelni rozgrzej masło dodaj bułkę tartą przesmaż na złoty kolor. Dodaj kluski i podsmaż je . Podawaj na ciepło posypane cukrem i cynamonem.