Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu kluseczki serowe opiekane w maśle i bułce tartej posypane cukrem, idealne na obiad, ciepłą kolację lub dla dzieci.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 403
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 210
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 403
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 210
Składniki
W misce rozgnieść widelcem ser dodaj jajka, szczyptę soli, cukier waniliowy, śmietanę i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
W garnku zagotuj wodę, ciasto serowe wkładaj do wrzącej osolonej wody za pomocą łyżki ,za każdym razem wkładaj łyżkę z ciastem do wody żeby ciasto lepiej odchodziło. Gotuj około 3 minuty od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej. Na patelni rozgrzej masło dodaj bułkę tartą przesmaż na złoty kolor. Dodaj kluski i podsmaż je . Podawaj na ciepło posypane cukrem i cynamonem.