Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu kluseczki serowe opiekane w maśle i bułce tartej posypane cukrem, idealne na obiad, ciepłą kolację lub dla dzieci.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Składniki
W misce rozgnieść widelcem ser dodaj jajka, szczyptę soli, cukier waniliowy, śmietanę i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
W garnku zagotuj wodę, ciasto serowe wkładaj do wrzącej osolonej wody za pomocą łyżki ,za każdym razem wkładaj łyżkę z ciastem do wody żeby ciasto lepiej odchodziło. Gotuj około 3 minuty od wypłynięcia.
Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej. Na patelni rozgrzej masło dodaj bułkę tartą przesmaż na złoty kolor. Dodaj kluski i podsmaż je . Podawaj na ciepło posypane cukrem i cynamonem.