Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,łatwe,proste bezmięsne danie
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 358
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 358
Składniki
Do maki wbić jajka,dodać ciepłą wodę z zagnieść luźne ciasto.Jeśli będzie za gęste dolać trochę wody.Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Do ciasta dodać utarte jabłka i wymieszać.
Porcje ciasta kłaść łyżką na wrzącą,osoloną wodę i gotować ok 5 min.Po ugotowaniu polać roztopionym masłem i posypać cukrem,smacznego.