Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski kładzione z sosem pomidorowym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33949
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33949
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Przesiej mąkę, połącz z jajkiem i solą, ostrożnie dolewaj wody, tak by ciasto łatwo dało się nabierać. Gdy uzyskasz gładką masę, energicznie mieszaj łyżką, by dostało się do niego dużo powietrza. Zagotuj wodę z solą. Metalową łyżką formuj kluski, kładź na wrzątek. Gotuj minutę.
Pomidory sparz, zalej zimną wodą, zdejmij z nich skórkę. Cebulę, pomidory i czosnek pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij ze szczyptą cukru, dodaj pomidory, czosnek, bazylię, sól i pieprz. Duś 15 minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Ostudź, zmiksuj blenderem.
Kluski kładzione polej z sosem, posyp startym żółtym serem, dekoruj listkami bazylii. Podawaj od razu po przygotowaniu.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień