Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połącznie dwóch składników dzieli Cię od naprawdę pysznego dodatku do (nie tylko niedzielnego) obiadu!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1167
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 130
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 448
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1167
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 130
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 448
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Ugotuj ziemniaki ze szczyptą soli, a po ich ostygnięciu utłucz na jednolitą masę.
Podziel masę w misce na 4 równe części, jedną z nich wyjmij i ułóż równo na pozostałych trzech.
W powstałą dziurę wsyp skrobię ziemniaczaną i zacznij mieszać składniki. Masa ziemniaczana powinna być jednolita i nie kleić się do rąk.
Po wyrobieniu ciasta podziel je na 4 części, uformuj wałki, które podzielisz na porcje. 1 porcja = 1 kluska Utwórz kształt kuli, nie zapomnij zrobić dziurki. Smacznego!