Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połącznie dwóch składników dzieli Cię od naprawdę pysznego dodatku do (nie tylko niedzielnego) obiadu!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4608
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 876
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8320
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13153
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4608
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 876
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8320
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13153
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 471
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Ugotuj ziemniaki ze szczyptą soli, a po ich ostygnięciu utłucz na jednolitą masę.
Podziel masę w misce na 4 równe części, jedną z nich wyjmij i ułóż równo na pozostałych trzech.
W powstałą dziurę wsyp skrobię ziemniaczaną i zacznij mieszać składniki. Masa ziemniaczana powinna być jednolita i nie kleić się do rąk.
Po wyrobieniu ciasta podziel je na 4 części, uformuj wałki, które podzielisz na porcje. 1 porcja = 1 kluska Utwórz kształt kuli, nie zapomnij zrobić dziurki. Smacznego!