Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe i sycące danie dla całej rodziny, szczególnie polecane na zimowy obiad.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 246
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 126
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przepuścić przez maszynkę lub praskę, aby nie było grudek, doprawić, dodać żółtko i mąkę ziemniaczaną. Zagnieść ciasto, następnie z masy formować kulki, a w każdej z nich palcem zrobić dziurkę. Wrzucać na osolony wrzątek i gotować ok 3-4 min od wypłynięcia.
Pieczarki umyć, pokroić w kostkę a cebulę posiekać w piórka. Następnie podsmażyć na maśle cebulkę razem z pieczarkami. Dolać bulion, doprawić solą i pieprzem, dusić do miękkości pieczarek. Zagęścić śmietaną z mąką. Kluski podawać polane sosem pieczarkowym posypać posiekanym koperkiem lub pietruszką.