Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski z bryndzą"
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1028
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 47
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1028
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 47
Składniki
Boczek pokrój w niewielką kostkę i podsmaż na patelni. Ziemniaki zetrzyj na tarce lub zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Dodaj sól i mąkę. Całość wymieszaj i wyrób gładkie ciasto. Połóż je na desce do krojenia.
Odrywaj po kawałku ciasta i wrzucaj do garnka na lekko gotującą się, osoloną wodę. Kluski wyławiaj gdy tylko wypłyną na powierzchnię. Jeszcze gorące wymieszaj z pokruszoną bryndzą i polej skwarkami z boczku.
Kluski posyp startym oscypkiem i podawaj z kubkiem kwaśnego mleka.Źródło: Na żywo