Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na nieco inne kopytka od tradycyjnych bo zrobione z dodatkiem kaszy kuskus.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 299
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 299
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Kaszę wsypałam do miseczki. Zalałam 0,5szk. gorącej wody, leciutko osoliłam i odstawiłam pod przykryciem na 5 minut. Po tym czasie kaszę odkryłam i zamieszałam. Odstawiłam do wystygnięcia. Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonych ziemniaków wsypałam wystudzoną kaszę, 0,5 łyżeczki soli, mąkę tortową i ziemniaczaną. Wbiłam jajka i zagniotłam wszystko na jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w wałek i pokroiłam na grubsze plastry. Każdy plaster ciasta uformowałam w cienki wałeczek i pokroiłam na ukośne kluseczki/kopytka. Kluski ułożyłam na stolnicy wysypanej mąką. W dużym garnku zagotowałam wodę, osoliłam ją i wrzuciłam kluski. Gotowałam je 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Kluski wyłożyłam łyżką cedzakową na półmisek. Podałam je tradycyjnie ze smażona cebulką i skwarkami.