Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski z mięsem

Kluski z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13958

Dodano:

Odsłon: 17126

Kluski śląskie z mięsem.

Składniki

  • ziemniaki gotowane 1,20 kg
  • maka ziemniaczana 40 dkg
  • mieso gotowane lub pieczone 80 dkg
  • cebula 3
  • czosnek 4 ząbki
  • majeranek 1 łyżka
  • sól,pieprz do smaku
  • boczek wędzony 15 dkg
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kluski z mięsem

Przygotowanie

  1. mięso zemleć,na patelnię wlać olej, 1 cebulę i czosnek pokroić i wrzucić na patelnię,lekko podamażyć,następnie dodac mięso,majeranek ,doprawic solą i pieprzem i jeszcze wszystko smażyc 4=5 minut, farsz zdjąc z patelni i wystudzić

  2. ziemniaki zemleć i wymieszac z mąką ziemniaczaną, z ciasta robic kulki,spłaszczycć i nadziewac farszem,dokładnie zlepiać,gotowe kluski wrzucac do wrzącej ,osolonej wody i gotowac 4-5 minut od chwili wypłynięcia

  3. boczek pokroić i usmazyć razem z pozostałą cebulą i wyłozyc na kluski.podawać z sałatka z buraków

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 10 listopada 2016 najlepsze takie pyzy są jednak z mięsem gotowanym lub duszonym, mięsko pieczone będzie ciut za suche....taka jest moja rada :)
Pozdrawiam Jadziu :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń