Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z mięsem Nie chce ich nazywać kartaczami czy pyzami bo wszędzie mają inną nazwę
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 683
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 307
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 683
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 307
Składniki
Ciasto: Jak na kluski śląskie Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, w misce ugniatamy, dzielimy na cztery części, wyjmujemy 1/4 i w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną i całość zagniatamy wychodzi fajne ciasto, które nadziewamy farszem
Farsz: W tym przypadku łopatka wieprzowa i warzywa jak na rosół, marchew, pietruszka, por, seler, lubczyk, liść laurowy, ziele, sól, pieprz, jeśli ktoś lubi ostrzej to chilli albo pieprz cayenne po ugotowaniu wszystko mielimy i doprawiamy jeszcze ewentualnie. Gdyby było suche dolewamy odrobinę bulionu z mięsa. Ciasto rozpłaszczamy na dłoni i napełniamy farszem po czym formujemy kluski ( kształt dowolny, u mnie jajowate) Smacznego!!!