Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na pyszny obiad :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 91
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 199
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 91
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1206
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 199
Składniki
Ziemniaki należy obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić i przecisnąć przez praskę. Dodać do nich kaszę mannę i mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszać najlepiej ręcznie. Za pomocą małej łyżeczki nabierać i kształtować kuleczki. Układać je na stolnicy i każdą z nich lekko docisnąć widelcem, aby powstały rowki. Kluski wrzucić na gotująca osoloną wodę. Gotować na małej mocy palnika 5-7 minut. Polać je usmażoną cebulką.