Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle śliwkowe z ciasta parzonego"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 784
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą. Wlej do niej mleko, dodaj masło i szczyptę soli, gotuj, mieszając. Wsyp mąkę, szybko wymieszaj. Lekko ostudź. Dodaj mąkę ziemniaczaną i żółtka, wyrób ciasto.
Podziel na pół, uformuj wałek, pokrój na kawałki. Rozpłaszcz, ułóż wypestkowane śliwki, posyp cukrem, dobrze zlep, uformuj kule. Gotuj w osolonej wodzie (5-7 min od wypłynięcia). Wyjmij łyżką cedzakową.Źródło: Chwila dla Ciebie