Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 1756
Dodano: 28.05.2019
Odsłon: 272
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Truskawki myjemy, szypułkujemy. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier. Następnie dodajemy mąkę oraz rozkłócone jajko z żółtkiem. Ciasto zagniatamy. Formujemy rulon, który dzielimy na ok. 15 części. Do każdego lekko spłaszczonego kawałka ciasta wkładamy po jednej truskawce. Zlepiamy. Wodę z odrobiną oleju(aby nie sklejały się) zagotowujemy. Wrzucamy knedle do gotującej wody. Czekamy, aż wypłyną. Cedzimy, zostawiamy do momentu ostudzenia.
Możemy te knedle podawać polane masłem i cukrem lub samym cukrem.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 28 maja 2019Zgłoś do usunięcia
truskawki górą :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 28 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Sezonowa potrawa:)0 Kto głosował? | Odpowiedz