Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zaskakująca w smaku interpretacja tradycyjnych knedli ze śliwkami. Dziś te pyszne owoce zastąpiłam truskawkami. Efekt okazał się strzałem w dziesiąte. Doskonałe na obiad.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 351
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 437
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 833
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 351
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 437
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 833
Składniki
Truskawki myjemy, szypułkujemy. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier. Następnie dodajemy mąkę oraz rozkłócone jajko z żółtkiem. Ciasto zagniatamy. Formujemy rulon, który dzielimy na ok. 15 części. Do każdego lekko spłaszczonego kawałka ciasta wkładamy po jednej truskawce. Zlepiamy. Wodę z odrobiną oleju(aby nie sklejały się) zagotowujemy. Wrzucamy knedle do gotującej wody. Czekamy, aż wypłyną. Cedzimy, zostawiamy do momentu ostudzenia. Możemy te knedle podawać polane masłem i cukrem lub samym cukrem.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga!