Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zaskakująca w smaku interpretacja tradycyjnych knedli ze śliwkami. Dziś te pyszne owoce zastąpiłam truskawkami. Efekt okazał się strzałem w dziesiąte. Doskonałe na obiad.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 162
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 177
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 162
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 177
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Truskawki myjemy, szypułkujemy. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier. Następnie dodajemy mąkę oraz rozkłócone jajko z żółtkiem. Ciasto zagniatamy. Formujemy rulon, który dzielimy na ok. 15 części. Do każdego lekko spłaszczonego kawałka ciasta wkładamy po jednej truskawce. Zlepiamy. Wodę z odrobiną oleju(aby nie sklejały się) zagotowujemy. Wrzucamy knedle do gotującej wody. Czekamy, aż wypłyną. Cedzimy, zostawiamy do momentu ostudzenia. Możemy te knedle podawać polane masłem i cukrem lub samym cukrem.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga!