Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle ze szpinakiem"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj ok. 20 minut w posolonej wodzie. Szpinak rozmroź, podduś na łyżeczce masła. Przypraw solą, pieprzem, gałką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Gdy szpinak przestygnie, posiekaj go. Ziemniaki odcedź, osącz, ciepłe przeciśnij przez praskę. Dodaj obie mąki, jajka, fetę oraz szpinak. Wyrób. Z ciasta formuj kule.
Knedle gotuj w posolonym wrzątku ok. 3 min od momentu wypłynięcia (w sumie zajmuje to ok. 20 minut).
Orzechy zrumień na pozostałym maśle. Przed podaniem polej tym sosem gotowe knedle.Źródło: Naj