Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle ze szpinakiem"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 104
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 104
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 95
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj ok. 20 minut w posolonej wodzie. Szpinak rozmroź, podduś na łyżeczce masła. Przypraw solą, pieprzem, gałką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Gdy szpinak przestygnie, posiekaj go. Ziemniaki odcedź, osącz, ciepłe przeciśnij przez praskę. Dodaj obie mąki, jajka, fetę oraz szpinak. Wyrób. Z ciasta formuj kule.
Knedle gotuj w posolonym wrzątku ok. 3 min od momentu wypłynięcia (w sumie zajmuje to ok. 20 minut).
Orzechy zrumień na pozostałym maśle. Przed podaniem polej tym sosem gotowe knedle.Źródło: Naj