Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kofta z jagnięciny"
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 29093
Kaczka Magdy Gessler charakteryzuje się chrupiącą i złocistą skórką oraz niez...
Odsłon: 10421
Indyk Magdy Gessler w niczym nie przypomina klasycznie przygotowywanego drobi...
Odsłon: 4997
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 210
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 480
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 210
Aromatyczne pierniki idealne dla alergików uczulonych na miód. Mięciutkie, pr...
Odsłon: 480
Składniki
Mięso mielone (może być wymieszana jagnięcina z wołowiną) połącz ze wszystkimi przyprawami oraz drobno pokrojoną cebulą z czosnkiem.
Dokładnie całość zagnieć i uformuj równe pulpeciki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Przygotowane włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż pulpeciki z każdej strony. Odłóż je do miseczki.
Następnie na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną wcześniej cebulę i czosnek do sosu. Dodaj przyprawy oraz pokrojone w kostkę pomidory pelatti. Wlej ocet balsamiczny, wsyp brązowy cukier oraz sól. Zanurz w sosie pulpeciki i gotuj całość na małym ogniu około 10 minut.
Gotową koftę posyp posiekaną kolendrą i pestkami granatu.Źródło: Kurier TV
Przepisy Dania główne
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Dania główne
Mini gołąbki z recyklingu
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Idealne risotto z łososiem. Jest bardzo kremowe a łosoś idealnie kremowy i ch...
Odsłon: 38
Klopsy z jajkiem
Przepis na klopsy z jajkiem jest na tyle prosty, że każdy może je przygotować...
Odsłon: 1203