Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kofta z jagnięciny"
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 171
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 589
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 138
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 171
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 589
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 138
Składniki
Mięso mielone (może być wymieszana jagnięcina z wołowiną) połącz ze wszystkimi przyprawami oraz drobno pokrojoną cebulą z czosnkiem.
Dokładnie całość zagnieć i uformuj równe pulpeciki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Przygotowane włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż pulpeciki z każdej strony. Odłóż je do miseczki.
Następnie na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną wcześniej cebulę i czosnek do sosu. Dodaj przyprawy oraz pokrojone w kostkę pomidory pelatti. Wlej ocet balsamiczny, wsyp brązowy cukier oraz sól. Zanurz w sosie pulpeciki i gotuj całość na małym ogniu około 10 minut.
Gotową koftę posyp posiekaną kolendrą i pestkami granatu.Źródło: Kurier TV