Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kofta z jagnięciny"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 760
Składniki
Mięso mielone (może być wymieszana jagnięcina z wołowiną) połącz ze wszystkimi przyprawami oraz drobno pokrojoną cebulą z czosnkiem.
Dokładnie całość zagnieć i uformuj równe pulpeciki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Przygotowane włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż pulpeciki z każdej strony. Odłóż je do miseczki.
Następnie na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną wcześniej cebulę i czosnek do sosu. Dodaj przyprawy oraz pokrojone w kostkę pomidory pelatti. Wlej ocet balsamiczny, wsyp brązowy cukier oraz sól. Zanurz w sosie pulpeciki i gotuj całość na małym ogniu około 10 minut.
Gotową koftę posyp posiekaną kolendrą i pestkami granatu.Źródło: Kurier TV