Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kofta z jagnięciny"
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealni...
Odsłon: 194
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 87
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 309
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 131
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 237
Zupa z zielonej soczewicy z dodatkiem warzyw, jest pożywna i smaczna. Idealni...
Odsłon: 194
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 87
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 309
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 131
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 237
Składniki
Mięso mielone (może być wymieszana jagnięcina z wołowiną) połącz ze wszystkimi przyprawami oraz drobno pokrojoną cebulą z czosnkiem.
Dokładnie całość zagnieć i uformuj równe pulpeciki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Przygotowane włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż pulpeciki z każdej strony. Odłóż je do miseczki.
Następnie na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną wcześniej cebulę i czosnek do sosu. Dodaj przyprawy oraz pokrojone w kostkę pomidory pelatti. Wlej ocet balsamiczny, wsyp brązowy cukier oraz sól. Zanurz w sosie pulpeciki i gotuj całość na małym ogniu około 10 minut.
Gotową koftę posyp posiekaną kolendrą i pestkami granatu.Źródło: Kurier TV