Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokardki z brokułami i boczkiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Makaron gotujemy al dente, czyli na półtwardo w osolonym wrzątku, z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzamy.
Cebulę i czosnek siekamy, boczek kroimy w drobniutką kosteczkę. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy, czyli na chwilkę wkładamy do wrzątku i natychmiast schładzamy w zimnej wodzie.
Na dwóch łyżkach masła szklimy cebulę i czosnek, dodajemy boczek i, po chwili smażenia, brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na pozostałym maśle krótko odsmażamy makaron, mieszamy z warzywami. Posypujemy żółtym serem.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 2,50 złŹródło: Rewia