Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokardki z brokułami i boczkiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5669
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 954
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36628
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5669
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 954
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36628
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Składniki
Makaron gotujemy al dente, czyli na półtwardo w osolonym wrzątku, z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzamy.
Cebulę i czosnek siekamy, boczek kroimy w drobniutką kosteczkę. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy, czyli na chwilkę wkładamy do wrzątku i natychmiast schładzamy w zimnej wodzie.
Na dwóch łyżkach masła szklimy cebulę i czosnek, dodajemy boczek i, po chwili smażenia, brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na pozostałym maśle krótko odsmażamy makaron, mieszamy z warzywami. Posypujemy żółtym serem.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 2,50 złŹródło: Rewia