Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokardki z brokułami i boczkiem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 72
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5081
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 243
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 72
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5081
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 243
Składniki
Makaron gotujemy al dente, czyli na półtwardo w osolonym wrzątku, z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzamy.
Cebulę i czosnek siekamy, boczek kroimy w drobniutką kosteczkę. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy, czyli na chwilkę wkładamy do wrzątku i natychmiast schładzamy w zimnej wodzie.
Na dwóch łyżkach masła szklimy cebulę i czosnek, dodajemy boczek i, po chwili smażenia, brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na pozostałym maśle krótko odsmażamy makaron, mieszamy z warzywami. Posypujemy żółtym serem.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 2,50 złŹródło: Rewia