Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolanka z kalafiorem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Składniki
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki, kalafior podzielić na różyczki. Gotować razem przez około 15 minut w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w talarki, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone pieczarki, zrumienić. Zalać bulionem, dodać marchew, kalafiora i listki laurowe. Po kilku minutach wlać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Ugotować makaron, wymieszać z sosem, udekorować koperkiem.
Jeśli makaron wyszedł trochę za twardy, zalej go gorącym sosem na kilka minut przed podaniem. Powinien „dojść”.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium