Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś gotuję bardzo smaczne, soczyste kotlety. Gotowanie jest tak bardzo proste, że kotlety nie rozpadają się i są pyszne i satysfakcjonujące. Spróbuj ugotować.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4043
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11136
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6383
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5421
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13371
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5130
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4043
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11136
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6383
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5421
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13371
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5130
Składniki
Zetrzyj trzy ziemniaki na grubej tarce i wyciśnij nadmiar wilgoci. Do ziemniaków dodaj mięso mielone, sól i czarny pieprz. Drobno posiekaj zieloną cebulę. Połącz z mięsem mielonym. Dodaj jedno jajko i dobrze wymieszaj.
Uformuj małe placki i podsmaż je z obu stron na oleju roślinnym. W międzyczasie połącz śmietanę, wodę i zioła prowansalskie. Gdy kotlety zostaną usmażone, napełnij je sosem śmietanowym i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Podawaj z ziołami. Smacznego!