Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś gotuję bardzo smaczne, soczyste kotlety. Gotowanie jest tak bardzo proste, że kotlety nie rozpadają się i są pyszne i satysfakcjonujące. Spróbuj ugotować.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Zetrzyj trzy ziemniaki na grubej tarce i wyciśnij nadmiar wilgoci. Do ziemniaków dodaj mięso mielone, sól i czarny pieprz. Drobno posiekaj zieloną cebulę. Połącz z mięsem mielonym. Dodaj jedno jajko i dobrze wymieszaj.
Uformuj małe placki i podsmaż je z obu stron na oleju roślinnym. W międzyczasie połącz śmietanę, wodę i zioła prowansalskie. Gdy kotlety zostaną usmażone, napełnij je sosem śmietanowym i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Podawaj z ziołami. Smacznego!