Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś gotuję bardzo smaczne, soczyste kotlety. Gotowanie jest tak bardzo proste, że kotlety nie rozpadają się i są pyszne i satysfakcjonujące. Spróbuj ugotować.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
Zetrzyj trzy ziemniaki na grubej tarce i wyciśnij nadmiar wilgoci. Do ziemniaków dodaj mięso mielone, sól i czarny pieprz. Drobno posiekaj zieloną cebulę. Połącz z mięsem mielonym. Dodaj jedno jajko i dobrze wymieszaj.
Uformuj małe placki i podsmaż je z obu stron na oleju roślinnym. W międzyczasie połącz śmietanę, wodę i zioła prowansalskie. Gdy kotlety zostaną usmażone, napełnij je sosem śmietanowym i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut. Podawaj z ziołami. Smacznego!