Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowa chińszczyzna"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 94
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 94
Składniki
Jeśli mięso jest surowe, umyj je, pokrój w paski, oprósz lekko solą, pieprzem, curry oraz mąką. Obsmaż na oleju. Jeśli mięso jest upieczone, tylko je pokrój.
Oczyść warzywa, pokrój na kawałki (np. marchew, paprykę w słupki). Krótko podsmaż na oleju. Dodaj mięso i wymieszaj. Podlej bulionem, dopraw sosem sojowym, dorzuć posiekaną papryczkę chili i duś razem na wolnym ogniu przez parę minut.
Na koniec posyp sezamem i jeśli trzeba – ponownie dopraw. Serwuj np. z jaśminowym ryżem.Źródło: Świat kobiety