Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowa chińszczyzna

Kolorowa chińszczyzna

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Kolorowa chińszczyzna"

Składniki

  • 40 dag mięsa z kurczaka, najlepiej piersi (może być reszta z pieczonego)
  • sól, pieprz, curry
  • mąka ziem
  • olej
  • 15 dag fasolki szpar. (w sezonie mogą być szparagi)
  • papryka słodka
  • chili
  • 10 dag marchwi
  • dymka
  • 100 ml bulionu
  • sos sojowy
  • sezam
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jeśli mięso jest surowe, umyj je, pokrój w paski, oprósz lekko solą, pieprzem, curry oraz mąką. Obsmaż na oleju. Jeśli mięso jest upieczone, tylko je pokrój.

  2. Oczyść warzywa, pokrój na kawałki (np. marchew, paprykę w słupki). Krótko podsmaż na oleju. Dodaj mięso i wymieszaj. Podlej bulionem, dopraw sosem sojowym, dorzuć posiekaną papryczkę chili i duś razem na wolnym ogniu przez parę minut.

  3. Na koniec posyp sezamem i jeśli trzeba – ponownie dopraw. Serwuj np. z jaśminowym ryżem.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń