Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowe kanapeczki"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2529
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 556
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 204
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 762
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2529
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 556
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 204
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 762
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, zanurz na chwilę w zimnej wodzie i zdejmij skórkę. Pokrój w kostkę. Możesz z nich usunąć pestki, ale niekoniecznie.
Bazylię umyj, posiekaj większe liście, mniejsze zostaw w całości. Cebulę i ser pokrój w drobną kostkę. Bagietkę pokrój w kromki o grubości centymetra.
Do misy włóż pomidory, bazylię, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, ser, cebulę, sól i pieprz. Całość polej oliwą z oliwek i delikatnie wymieszaj. Gotową mieszankę układaj na kromkach pieczywa.
CZAS: około 20 minutŹródło: Dobry Tydzień