Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe pierogi"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 257
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 141
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 50
Składniki
Szpinak rozmroź, marchew obierz, zmiksuj w blenderze. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli, podziel na trzy części. Do pierwszej części dodaj szpinak, do drugiej marchew, a trzecią połącz z gorącym sokiem z buraka. Wyrabiaj, aż ciasto będzie elastyczne. Jeśli to konieczne, dodaj wodę.
Kurczaka, cebulę, ser, szczypiorek posiekaj. Masło rozgrzej na patelni i podsmaż na niej wszystkie , przypraw, smaż 5 minut.
Rozwałkuj ciasto, wykrawaj, nadziewaj, formuj uszka, gotuj 5 minut.
CZAS: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień