Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe szaszłyki z indyka i warzyw"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Składniki
Filet z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w niezbyt dużą, jednakowej wielkości kostkę. Na patelni mocno rozgrzej 1 łyżkę oliwy.
Wrzuć mięso i usmaż na złocisty kolor ze wszystkich stron. Przełóż na talerz, oprósz solą i pieprzem. Odstaw, by kąski ostygły.
Pieczarki oczyść. Na tą samą patelnię, na której smażyło się mięso, dolej pozostałą oliwę. Włóż pieczarki i mieszając od czasu do czasu, smaż ok. 5 min, aż grzyby zmiękną.
Przełóż na talerz, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Na patelnię zaś włóż umyte i osuszone pomidorki. Smaż 1 minutę, zdejmij.
Mango umyj, obierz, pokrój w kostkę wielkości kawałków mięsa. Na długie patyczki do dekoracji drinków (albo na patyczki do szaszłyków) nabijaj na zmianę: mięso, pieczarki, pomidory i mango.
Sos jako pyszny dodatek
Pikantny keczup wymieszaj z drobno posiekaną czerwoną cebulką i skórką startą z cytryny.Źródło: Tina