Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe szaszłyki z indyka i warzyw"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 117
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 117
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Składniki
Filet z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w niezbyt dużą, jednakowej wielkości kostkę. Na patelni mocno rozgrzej 1 łyżkę oliwy.
Wrzuć mięso i usmaż na złocisty kolor ze wszystkich stron. Przełóż na talerz, oprósz solą i pieprzem. Odstaw, by kąski ostygły.
Pieczarki oczyść. Na tą samą patelnię, na której smażyło się mięso, dolej pozostałą oliwę. Włóż pieczarki i mieszając od czasu do czasu, smaż ok. 5 min, aż grzyby zmiękną.
Przełóż na talerz, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Na patelnię zaś włóż umyte i osuszone pomidorki. Smaż 1 minutę, zdejmij.
Mango umyj, obierz, pokrój w kostkę wielkości kawałków mięsa. Na długie patyczki do dekoracji drinków (albo na patyczki do szaszłyków) nabijaj na zmianę: mięso, pieczarki, pomidory i mango.
Sos jako pyszny dodatek
Pikantny keczup wymieszaj z drobno posiekaną czerwoną cebulką i skórką startą z cytryny.Źródło: Tina