Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy auszpik z kurczakiem i warzywami"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso posyp przyprawą typu vegeta. Włóż do garnka, zalej wodą. Ugotuj do miękkości. Odcedź, wystudź. Marchewki obierz, pokrój w kosteczkę. Cukinię oczyść, potnij w cienkie słupki. Paprykę czerwoną oraz chili oczyść z pestek, pokrój w drobną kosteczkę.
Warzywa przypraw solą oraz pieprzem. Podlej wodą. Duś ok. 10 mi- nut. Miękkie jarzyny odcedź, wystudź, wymieszaj z natką. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając, wymieszaj z bulionem. Na spód podłużnej foremki nalej kilka łyżek galaretki. Zastudź. Potem nałóż warzywa i mięso. Zalej resztą galaretki. Schładzaj 4 godziny.Źródło: Tina