Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy paprykarz"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11419
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1184
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9980
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 370 kcal, cena 4 zł.
Piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na kawałki, a potem rozmiksuj na gładką masę. Połącz ze śmietaną oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj opłukane i posiekane listki natki, wymieszaj. Odstaw do schłodzenia.
Papryki umyj, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałki. Obrane cebule pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw osłonek i posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 4 łyżki oleju.
Na rozgrzany olej wrzuć paprykę, przesmaż. Dodaj cebulę oraz czosnek. Warzywa posyp solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego. Wlej bulion. Gotuj 10 minut.
Schłodzoną masę mięsną nabieraj za pomocą dwóch łyżeczek i wrzucaj do garnka z gulaszem. Dodaj obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki. Całość gotuj razem na średnim ogniu około 20 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Jeśli chcesz, aby poszatkowana cebula po usmażeniu była chrupiąca i rumiana, wrzucaj ją zawsze na patelnię z dobrze rozgrzanym tłuszczem. Gdy wolisz natomiast, by pozostała aromatyczna i szklista, wkładaj ją na zimny olej i krótko smaż.Źródło: Świat kobiety