Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy paprykarz"
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 370 kcal, cena 4 zł.
Piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na kawałki, a potem rozmiksuj na gładką masę. Połącz ze śmietaną oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj opłukane i posiekane listki natki, wymieszaj. Odstaw do schłodzenia.
Papryki umyj, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałki. Obrane cebule pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw osłonek i posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 4 łyżki oleju.
Na rozgrzany olej wrzuć paprykę, przesmaż. Dodaj cebulę oraz czosnek. Warzywa posyp solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego. Wlej bulion. Gotuj 10 minut.
Schłodzoną masę mięsną nabieraj za pomocą dwóch łyżeczek i wrzucaj do garnka z gulaszem. Dodaj obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki. Całość gotuj razem na średnim ogniu około 20 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Jeśli chcesz, aby poszatkowana cebula po usmażeniu była chrupiąca i rumiana, wrzucaj ją zawsze na patelnię z dobrze rozgrzanym tłuszczem. Gdy wolisz natomiast, by pozostała aromatyczna i szklista, wkładaj ją na zimny olej i krótko smaż.Źródło: Świat kobiety
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2135
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 234
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 64
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 96
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 69
Bardzo szybkie i proste danie. Idealnie nadaje się do zabrania w pudełku do p...
Odsłon: 2135
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 234
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 64
Bardzo smaczna i pożywna sałatka warzywna z dodatkiem wędzonego kurczaka. Opr...
Odsłon: 96
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 69
Składniki
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 370 kcal, cena 4 zł.
Piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na kawałki, a potem rozmiksuj na gładką masę. Połącz ze śmietaną oraz solą i pieprzem do smaku. Dodaj opłukane i posiekane listki natki, wymieszaj. Odstaw do schłodzenia.
Papryki umyj, osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałki. Obrane cebule pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw osłonek i posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 4 łyżki oleju.
Na rozgrzany olej wrzuć paprykę, przesmaż. Dodaj cebulę oraz czosnek. Warzywa posyp solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego. Wlej bulion. Gotuj 10 minut.
Schłodzoną masę mięsną nabieraj za pomocą dwóch łyżeczek i wrzucaj do garnka z gulaszem. Dodaj obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki. Całość gotuj razem na średnim ogniu około 20 minut. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Jeśli chcesz, aby poszatkowana cebula po usmażeniu była chrupiąca i rumiana, wrzucaj ją zawsze na patelnię z dobrze rozgrzanym tłuszczem. Gdy wolisz natomiast, by pozostała aromatyczna i szklista, wkładaj ją na zimny olej i krótko smaż.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Szparagi z makaronem i sosem
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym ze szparagami to pomysł na s...
Odsłon: 17
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 24