Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura morelowa"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 75
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 307
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 75
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Składniki
Morele dokładnie umyj, usuń pestki i drobno pokrój. Włóż do garnka, dodaj żelfix i wymieszaj. Masę zagotuj. Następnie wsyp cukier i mieszając gotuj, aż owoce będą miękkie. Wlej wino, wrzuć migdały i wymieszaj.
Konfiturę nałóż do wyparzonych słoików i natychmiast szczelnie zamknij. Ustaw do góry dnem na ok. 5 minut.Źródło: Na żywo