Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z borówek"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 911
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 911
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Składniki
Borówki opłukuję i osuszam na papierowym ręczniku. Wkładam je do zamrażalnika na dobę.
Następnie borówki mielę w maszynce do mięsa i gotuję na małym ogniu, mieszam z cukrem.
Gdy owoce się rozgotują, dodaję sok z cytryny. Przekładam konfiturę do słoiczków i pasteryzuję ok. 10 min. Odwracam słoiki do góry dnem i zostawiam je do wystygnięcia.
90 min • Porcja 190 kcal • Koszt słoiczka 2 zł • Przepis na 4-5 słoiczków.Źródło: Kobieta i życie