Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopczyki z francuskiego ciasta"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1195
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11432
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1195
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10003
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Składniki
Kapustę posiekaj. Dodaj przyprawy (bez jałowca). Zalej wodą. Gotuj 30 minut. W tym czasie cebule obierz, posiekaj, usmaż na szklisto na oleju. Fasolę zmiksuj, dodaj do cebuli. Przypraw do smaku i smaż jeszcze 2–3 minuty.
Kapustę zdejmij z ognia. Wyjmij listki laurowe. Dodaj cebulę z fasolowym musem. Przypraw jałowcem, solą oraz pieprzem. Obierz i posiekaj jajka na twardo, razem z orzechami dodaj je do kapusty.
Ciasto rozmroź, rozwałkuj, wytnij po 8 dużych i mniejszych kółek. Na małych kółkach ułóż kopczyki z farszu. Przykryj większymi krążkami ciasta. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 25 minut w 200 st.Źródło: Tina