Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopczyki z francuskiego ciasta"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1450
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14068
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5845
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12819
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1450
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14068
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5845
Składniki
Kapustę posiekaj. Dodaj przyprawy (bez jałowca). Zalej wodą. Gotuj 30 minut. W tym czasie cebule obierz, posiekaj, usmaż na szklisto na oleju. Fasolę zmiksuj, dodaj do cebuli. Przypraw do smaku i smaż jeszcze 2–3 minuty.
Kapustę zdejmij z ognia. Wyjmij listki laurowe. Dodaj cebulę z fasolowym musem. Przypraw jałowcem, solą oraz pieprzem. Obierz i posiekaj jajka na twardo, razem z orzechami dodaj je do kapusty.
Ciasto rozmroź, rozwałkuj, wytnij po 8 dużych i mniejszych kółek. Na małych kółkach ułóż kopczyki z farszu. Przykryj większymi krążkami ciasta. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 25 minut w 200 st.Źródło: Tina