Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Przepis na pierś z kurczaka przy użyciu kubka.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 258
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1149
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 258
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1149
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki z ząbkiem czosnku gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzamy i ubijamy z masłem i mlekiem. Cebulkę razem z pieczarkami, papryką i cukinią podsmażamy. Przyprawiamy odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu. Piersi kurczaka przecinamy na pół i rozbijamy na kotlety. Posypujemy odrobina soli, świeżo mielonego pieprzu i curry. Kotleta wkładamy do filiżanki i formujemy kopułkę. Na spód dajemy łyżkę żółtego sera i ugniatamy, następnie 1-2 łyżki podsmażonych pieczarek, 1-2 łyżki ziemniaków, nakładamy rogi fileta. Tak przygotowane kopułki wykładamy z filiżanki na blaszkę. Kopułki smarujemy odrobina oliwy i na wierzch nakładamy trochę żółtego sera. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez ok. 35 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Smacznego!