Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka bez dodatku jajek niewiele różnią się w smaku od tradycyjnych, jednak mogą je bez obaw jeść osoby uczulone na białka. Wypróbujcie przepis i sprawdźcie, która z wersji przypadnie Wam bardziej do gustu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12846
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5994
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12846
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze części i ugotuj w lekko osolonej widzie. Odstaw do przestudzenia.
Gdy ziemniaki wystygną, za pomocą tłuczka rozgnieć je na gładką masę. Wsyp mąkę, sól i wlej olej, zagnieć ciasto.
Podziel je na 4 części. Z każdej uformuj wałek, następnie lekko spłaszcz go z góry. Odcinaj kawałki ciasta o wielkości 3 cm.
Kluseczki wrzucaj na wrzącą wodę, gotuj od wypłynięcia przez 1 minutę.
Kopytka podawaj polane roztopionym masłem, znakomicie będą również smakować z omastą przygotowaną na bazie wędzonego boczku.