Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka bez dodatku jajek niewiele różnią się w smaku od tradycyjnych, jednak mogą je bez obaw jeść osoby uczulone na białka. Wypróbujcie przepis i sprawdźcie, która z wersji przypadnie Wam bardziej do gustu.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2173
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 245
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2173
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 245
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze części i ugotuj w lekko osolonej widzie. Odstaw do przestudzenia.
Gdy ziemniaki wystygną, za pomocą tłuczka rozgnieć je na gładką masę. Wsyp mąkę, sól i wlej olej, zagnieć ciasto.
Podziel je na 4 części. Z każdej uformuj wałek, następnie lekko spłaszcz go z góry. Odcinaj kawałki ciasta o wielkości 3 cm.
Kluseczki wrzucaj na wrzącą wodę, gotuj od wypłynięcia przez 1 minutę.
Kopytka podawaj polane roztopionym masłem, znakomicie będą również smakować z omastą przygotowaną na bazie wędzonego boczku.