Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kopytka leniwe na słodko... ! smak dzieciństwa mniam...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
SERA BIAŁEGO NIE MOŻE BYĆ WIĘCEJ NIŻ ZIEMNIAKÓW - MNIEJ WIĘCEJ SERA O POŁOWE MNIEJ NIŻ ZIEMNIAKÓW
Do miski wrzucić zmielone ziemniaki, zmielony ser, jajko, szczypta soli i mąkę ziemniaczaną. Wszystko mieszać ręką i dosypywać po trochu mąkę tortową, aż ciasto nie będzie się kleić (nie przesadzić, żeby nie wyszło za suche). Stolnicę oprószyć mąką i kawałek ciasta rolować, aż wyjdzie długi pasek. Pokroić w kawałki i ugotować w wrzącej osolonej wodzie. Tak robimy z całym ciastem
Margarynę roztapiamy w rondelku i wsypujemy trochę bułki tartej (ilość dowolna zależy jak kto lubi - bardziej płynna czy bardziej suchą chodź doradzam płynniejszą). Musi ona trochę się tak jakby podsmażyć ale nie spalić więc często ją mieszamy. Powinna mieć złoty kolor i zmięknąć.
Ugotowane kopytka polać bułką tartą i wymieszać. Podawać z cukrem.