Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka - pyszny dodatek do obiadu
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 858
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 51
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4120
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 858
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 51
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4120
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i przecisnąć przez praskę. Dodać jajko oraz mąkę. Wyrobić ciasto. W zależności od ziemniaków mąki można podsypać więcej jeśli ziemniaki będą wodniste. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek rozwałkować w rulon grubości ok 2 cm. Pociąć na mniejsze kluski. Kopytka gotować we wrzącej osolonej wodzie na wolnym ogniu przez ok. 2 minuty od wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!