Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka smażone z dynią"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12510
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12510
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe dokładnie utłuc lub przecisnąć przez praskę i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Do ziemniaków dodać prze- sianą mąkę, roztrzepane jajka i szczyptę soli. Wyrobić dokładnie ciasto. Uformować wałeczek, kroić ukośnie. Kopytka ugotować w osolonym wrzątku, odstawić do ostygnięcia.
Dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kopytka i dynię nadziewać na przemian na szpadki, oprószyć solą, pieprzem i listkami tymianku, smażyć na rozgrzanym oleju.
Jeśli lubisz orientalną kuchnię, warto gotowe szaszłyki przed smażeniem posypać gotową mieszanką curry.Źródło: Twoje Imperium