Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka smażone z dynią"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9898
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1676
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 621
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3791
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9898
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2536
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1676
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 621
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3791
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe dokładnie utłuc lub przecisnąć przez praskę i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Do ziemniaków dodać prze- sianą mąkę, roztrzepane jajka i szczyptę soli. Wyrobić dokładnie ciasto. Uformować wałeczek, kroić ukośnie. Kopytka ugotować w osolonym wrzątku, odstawić do ostygnięcia.
Dynię obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kopytka i dynię nadziewać na przemian na szpadki, oprószyć solą, pieprzem i listkami tymianku, smażyć na rozgrzanym oleju.
Jeśli lubisz orientalną kuchnię, warto gotowe szaszłyki przed smażeniem posypać gotową mieszanką curry.Źródło: Twoje Imperium